Як відключити гостя

Як відключити гостя

Поняття "гість" в інтернеті можна розглядати в різних контекстах. Операційна система Windows розрахована на декілька користувачів, для кожного з яких створюється свій власний аккаунт. Щоб видалити обліковий запис "Гість", необхідно виконати ряд певних дій. А для закриття доступу небажаним "гостям" в якій-небудь з соціальних мереж, існує також свій алгоритм.

 

Вам знадобиться

  • Доступ в інтернет.

Інструкція

1. Для забезпечення тимчасового доступу користувача до комп'ютера створюється обліковий запис гостя. Людина, що увійшла до системи як "Гість", не має права встановлювати устаткування і програмне забезпечення, створювати пароль або змінювати параметри. Оскільки гостьовий обліковий запис дозволяє користувачам входити в мережу і працювати в Інтернеті, її рекомендується відключати(якщо ця опція не використовується).

2. Зайдіть в "Панель управління" через меню "Пуск". Відкрийте сторінки служби "Облікові записи користувачів", за допомогою якої відбувається управління і налаштування вищезгаданих параметрів в операційній системі Windows. У вікні цієї служби відображаються усі наявні аккаунти операційної системи.

3. Виберіть той обліковий запис користувача, який треба відключити. Кликніть по її значку. Перед вами відкриються налаштування аккаунта. Щоб відключити користувача, необхідно натиснути на посилання "Видалення облікового запису".


4. Далі виберіть дію, яку треба зробити з файлами облікового запису, що видаляється. Їх можна зберегти як файли облікового запису адміністратора, або ж повністю видалити з комп'ютера. Вибравши необхідну дію, підтвердіть видалення аккаунта користувача.

5. Тепер при включенні комп'ютера користувачам не надаватиметься вибір облікового запису для входу. Візьміть до уваги, що аккаунт "Гість" не віддаляється повністю, а лише тимчасово відключається. За бажання його можна знову включити назад, виконавши аналогічний ряд послідовних дій.

6. Якщо ж ви не хочете, щоб "гості" відвідували вашу сторінку в якій-небудь з соціальних мереж, наприклад: "Мій світ", "Однокласники", "Вконтакте" і так далі, її можна закрити, зробити недоступною для перегляду, відправивши sms- повідомлення на запропонований номер. Детальнішу інформацію шукайте в інтерфейсі головного вікна соціальної мережі, в розділі "Налаштування доступу". У багатьох соціальних мережах, приміром, в "Однокласниках", можна "забанить" небажаного гостя, за допомогою опції контекстного меню, викликаного на його фотографії або аватаре.

 


Надрукувати  

Схожі матеріали