Як розмножуються їжачки

Як розмножуються їжачки

На тему розмноження їжаків є безліч жартів і анекдотів. Все це через гострі голки. Люди дивуються: як їжакам вдається влаштовувати любовні ігри? Адже колючки обов 'язково завадять. Це ілюзія. Насправді їжаки розмножуються, як всі ссавці, а голки, як не дивно, абсолютно їм не заважають.

Інструкція

1. Шлюбний період у їжаків настає в червні. Самець відчуває запах, який виділяється залізами самки, особливий секрет з феромонами. Кандидатуру для спарювання він знаходить, йдучи на цей запах. Виявивши самку, їжачок привертає її увагу фирканням і перебіжками. Якщо самка відповідає прихильно, починаються попередні ігри.


2. Сам процес залицяння і безпосередньо статевого акту їжаки максимально намагаються приховати. Саме тому вони влаштовують свої шлюбні ігри в густій траві або під лопухами. Спочатку самець і самка здійснюють обнюхування, повернувшись один до одного мордочками. Потім вони здійснюють спільний акт сечовипускання. Після цього починається найцікавіше.

3. Самець прагне підійти до самки ззаду. Вона щосили пручається, повертається до нього боком з колючими голками. Їжачок відповідає на опір їжачки, штовхаючи її лапками і мордочкою. Потім самець піднімає голову і зморщує губи. Протягом всієї сексуальної гри чути подихи і гучне сопіння. Цей процес може тривати кілька годин.

4. Акт у їжаків відбувається в позиції "партнер ззаду". Чому коханцям не заважають голки? Справа в тому, що в звичайному житті голки жорсткі і тверді, що обумовлено високим тиском крові. У шлюбний період цей тиск знижується, голки стають м 'якими. Плюс їжачка підбирає голки, щільно укладає їх на спинці. Сам статевий акт триває 2-3 секунди.

5. Термін вагітності їжаки - близько 7 тижнів. Зазвичай народжується від 3 до 6 їжачок. Дитинчата з 'являються сліпими, з м' якими світлими голочками. Довжина тіла новонародженого їжачка - 6-7 см, вага - 10-15 грамів. Їжака починають бачити через 2 тижні, самостійно харчуватися - через місяць. У результаті самка виявляє турботу про потомство протягом 2 місяців, після чого їжака покидають рідний "дім". Їжаки ведуть самостійний спосіб життя, не заводять постійних партнерів і не утворюють стабільних сімей.


Надрукувати