Сивучи виключені з Червоної Книги

Сивучи виключені з Червоної Книги

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень(NOAA) пропонує видалити з Червоної Книги східних сивучей, які мешкають уздовж західного узбережжя Аляски і Каліфорнії, оскільки за останні декілька років вдалося відновити їх популяцію до нормального рівня, сказали біологи.

Східна популяція сивучей(Eumetopias jubatus), яка мешкає на території, що тягнеться від Аляски до островів Чаннел біля берегів Каліфорнії, сьогодні доки залишається в списку тварин, яким погрожує небезпека зникнення.


Сивучи є найбільшими представниками сімейства вухатих тюленів, які першими потрапили в Червону Книгу в 1990 році із-за дуже сильного скорочення їх популяції. Їх винищували через те, що вважали, що ці тварини зазіхають на виловлювану людиною рибу. Освітньо-інформаційні кампанії допомогли зробити так, що сивучей перестали відстрілювати.

У 1997 році сивучей в дикій природі налічувалися близько 34 тисяч особин, проте за даними 2010 року їх популяція збільшилася в 2 рази і досягла 70 тисяч тварин.

Учені вважають, що популяція сивучей збільшується в середньому на 4,3 відсотки з 1970 року завдяки тому, що їх перестали винищувати, люди стали бережнее до них відноситися, з'явилося багато законів, що охороняють тварин, а також дослідники стали краще оцінювати популяції.

Проте сивучи продовжують страждати через величезну кількість сміття в океанах.

Управління NOAA почало оцінку популяції сивучей в червні 2010 року і незабаром отримало прохання з штатів Вашингтон і Орегон, а також з штату Аляска про те, щоб виключити східних сивучей з Червоної Книги, оскільки їх популяція цілком відновилася.

Інша група сивучей, яку називають західною, мешкає на тихоокеанському узбережжі Росії - на Камчатці, Курильських островах і в Охотском морі. Ця популяція сивучей все ще залишатиметься під охороною.

 


Надрукувати